WERKWIJZE

het sterkste wapen tegen ieder probleem is ons vermogen om de ene gedachte boven de andere te verkiezen.

Waarom mijn Stresskompas & Cocktail, hoe werkt het?

Het StressKompas

komt voort uit de positieve pyschologie. Het metafoor Kompas bestaat uit een mix van (voornamelijk) 3 therapiën; C.G.T (cognitieve gedragstherapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapie), en R.E.T ( Rationeel Emotieve Therapie).

Sindskort werk ik voor stress gerelateerde klachten om oa. uitvalpreventie en re-integratie te versoepelen na een burn-out ook met de erkende CSR methode, een integrale visie, waarvoor ik ben opgeleid.(Centrum Stress Reversal). Het is een psycho-biologische kompas die de connectie tussen lichaam, gedrag en mindset nooit uit het oog verliest en prachtig aansluit met mijn holistische visie en therapiën. Het  basisprincipe van de cognitieve gedragstherapie en ACT gaat ervan uit dat er een relatie bestaat tussen denken en gedrag waardoor je zelf richting geeft aan jouw gedachten en in staat bent ze in je voordeel te rangschikken. De rationeel emotieve therapie is van oorsprong een vorm van psychotherapie waarbij de nadruk ligt op gedachten en gevoelens. De CSR methode is een psycho-biologische visie en aanpak die er, in tegenstelling tot de traditionele hulpverlening, van uitgaat dat bijvoorbeeld een burn-out lichaamlijk begint en in een later stadium tot psychische klachten leidt. 

Het Kompas ontwart dus ineffectieve gedachten en maakt het makkelijker om ze te rangschikken waardoor een effectievere assertiviteit wordt gecreëerd. Door dit jezelf eigen te maken, kun je de wereld om je heen anders interpreteren. Beter aan belasting en herstel werken. Het is sterk gebaseerd op HOE je naar iets “kijkt”, welke gedachten koppel je aan dat wat je waarneemt en hoe herstel je fysiek.

"De kracht zit in de combinatie van therapie en coachen, a psycho-biologische werkwijze"

De Stress-Cocktail

komt voort uit de provocatieve therapie. Een denkbeeldige cocktail bestaande uit 3 hoofdingrediënten; humor, warmte en uitdaging. Door humor leer je makkelijker met je eigen leed omgaan. Door uitdaging praat je makkelijker over jouw wezenlijke problematiek en door de warmte wordt onze gelijkwaardigheid ingebracht. Het zal je verbazen hoe snel jij  het geheim van deze cocktail gaat ontdekken. De boosdoener is namelijk niet het probleem of de stress die je ervaart maar hoe jij kiest er mee om te gaan.

Het hersteltraject

met makkelijk uit te voeren oefeningen leer je effectieve cognitieve technieken toe te passen. Ook besteden we veel aandacht aan het lichaamlijke herstel, vooral bij de CSR methode ligt de focus eerst op fysiek herstel. Eerst gaan we bij voorkeur face-to-face oefenen omdat mensen die overbelast zijn doorgaans concentratieproblemen hebben en snel vastlopen. 

Als herstel eenmaal is ingetreden en de vitaliteit en zelfmanagement is teruggekeerd is het makkelijker om over te stappen op on-line coaching met behulp van zoom en/of skype beeldbellen, een follow-up genoemd. Door het Kompas gaan de cocktail-ingrediënten aan het werk en leer jij op tijd op de rem te trappen en vlot te accelereren. Alles begint én eindigt immers met een gedachte, jouw gedachte.

 

Voor wie is mijn Kompas & Cocktail methode geschikt?

Mensen die zichzelf niet helemaal thuis voelen in het traditionele psychologische hulpverleningstraject, waarin vaak diagnoses en vastgeroeste methodes worden gebruikt, vinden bij mij een open deur. 

Ik ben geen strategische hulpverlener die je langer dan nodig zal “vasthouden”. Als blijkt dat jij met 1 of 2 sessies de juiste richting hebt gevonden, dan is dat goed. Een follow-up kunnen we, indien nodig, inplannen wanneer je vragen hebt of voelt dat je gaat vastlopen.

Ik hoop dat je gaat kiezen voor jezelf en beseft dat je het waard bent. Je bent zelfredzamer en veerkrachtiger dan je denkt. Samen gaan we op zoek naar de kern waardoor je leert de regie over jouw kompas weer in eigen handen te nemen. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

Wil jij starten?

Vind jij een eerste stap naar een therapeut lastig? Hiervoor bied ik online sessies aan door middel van beeld-bellen. Hiermee kan je alles in jouw eigen tempo doen en in het comfort van je eigen omgeving. Een eerste kennismakingsgesprek kan dus telefonisch, online met beeld-bellen of persoonlijk in de praktijk.