OVER ELIZABETH

Als je de regenboog wilt zien dan zul je de regen moeten accepteren

Wie is Elizabeth?

Mijn naam is Elizabeth (elsje) Wind, 62 jaar. Inmiddels weet ik dat het leven mooi en sprankelend kan zijn maar ook stormachtig en bitter. Beiden zijn overigens volstrekt normaal. Geluk is nou eenmaal geen constante waar wij recht op hebben. Uit ervaring weet ik dat je er iets voor moet doen. 

Mijn achtergrond is Sociale Psychologie en Therapeutisch Coachen. Daarnaast heb ik de N.L.P. (Neuro Linguïstisch Programmeren) en R.E.T. (Rationeel Emotieve Therapie) opleidingen voltooid alsmede de opleiding tot Provocatieve Coach ( I.E.P Institute Eclectieve Psychologie) en CSR coach (Centrum voor Stress Reversal). Ik geloof in een integrale visie waarbij lichaam, geest en gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hier pas ik ook mijn plan van aanpak en herstel programma’s samen met mijn cliënten op af. 

Er zijn meerdere manieren om een probleem aan te pakken. De kracht zit in persoonlijke maatwerk; een combinatie van therapie en coachen die bij iemand past. 

"Het leven begrijp je achterwaarts,
maar leef je voorwaarts!"

Ik omschrijf mezelf als een extravert persoon met de behoefte om anderen te ondersteunen die vastgelopen zijn in een bepaalde situatie. Je zou mij kunnen plaatsen onder het kopje “no non-sense type met een directe open benadering” altijd afgedekt door een deken van rechtvaardigheid en humor. Ik relativeer makkelijk en ga ervan uit dat geluk geen constante is waar ik recht op heb. Mijn kracht zit in het filteren van de verborgen details. Dit maakt het makkelijker om een kernprobleem op te sporen. 

Ik ben tot voor kort werkzaam geweest in de luchtvaart waarin ik mijn werk als therapeut en coach in combinatie met part-time vliegen makkelijk kon combineren. Wat ooit begon als een jaartje vliegen, ter onderbreking van een studie psychologie, werd een “way of life” van circa 35 jaar. De wereld ontdekken is wat de luchtvaart mij heeft gebracht en mij eveneens de mogelijkheid heeft gegeven dit in combinatie te doen met mijn studies. Mijn andere passie, de psyche van de mens en hun cultuur, werd eveneens hierdoor beantwoordt hetgeen mij voor een groot deel gevormd heeft tot wie ik nu ben.

Wil jij starten?

Vind jij een eerste stap naar een therapeut lastig? Hiervoor bied ik online sessies aan door middel van beeld-bellen. Hiermee kan je alles in jouw eigen tempo doen en in het comfort van je eigen omgeving. Een eerste kennismakingsgesprek kan dus telefonisch, online met beeld-bellen of persoonlijk in de praktijk.